ACTUEEL

                                                             Musical ‘Oliver!’ verwelkomde kinderen via De Strohalm

Begin januari bracht de bekende Waalwijkse kindermusicalgroep De Notenkrakers in theater De Leest met veel succes de musical ‘Oliver!’ op de planken. Jong en oud hebben kunnen genieten van wat de jonge spelers, zangers en muzikanten in maar liefst vijf opvoeringen ten gehore hebben gebracht. Vijfmaal was de zaal vrijwel uitverkocht voor dit grandioze spektakel.
Evenals vorig jaar konden dankzij een royaal gebaar van Toine van de Wiel, voorzitter van De Notenkrakers, ook kinderen uit arme gezinnen de voorstelling bijwonen. Hij had gratis 48 kaartjes ter beschikking gesteld aan stichting De Strohalm, die ondersteuning biedt aan deze categorie kinderen. Zorgvuldig selecteerde De Strohalm uit haar cliëntenbestand de gelukkigen: kinderen die gewoonlijk zelden de kans krijgen een theatervoorstelling bij te wonen. Deze kinderen hebben dan ook dubbel en dwars genoten van de uitstekende voorstelling.

 

Veel dank gaat uit naar De Notenkrakers die weer eens hebben laten zien dat ze – net als De Strohalm - geven om kinderen die het niet zo breed hebben.

 

        Mandemakers zet vrijwilligers Strohalm in het zonnetje

Stichting De Strohalm verleent hulp aan Waalwijkse gezinnen die in armoede leven, zodat de kinderen uit deze gezinnen normaal kunnen meedraaien op school, op het sportveld en in alle contacten met leeftijdgenootjes. De Strohalm bestaat uit zo’n 25 vrijwilligers die de afgelopen jaren hun cliënten ook vaak persoonlijk hebben mogen verrassen met kerst- of paaspakketten.
Afgelopen week werden deze vrijwilligers zelf verrast. Allen kregen zij van de Mandemakers Groep een prachtig kerstpakket aangeboden. Elk jaar kiest Mandemakers een lokaal goed doel voor deze actie.

De heer Jan Strik, directeur HR Service bij Mandemakers, koos voor De Strohalm.

Hij was blij op deze manier deze groep enthousiaste vrijwilligers eens in het zonnetje te kunnen zetten. Hij sprak zijn waardering uit voor het sociale gevoel dat spreekt uit het werk van De Strohalm.

Op 19 december namen de vrijwilligers de pakketten dankbaar in ontvangst.
 

Na een workshop bij het Armoede Fonds werden wij verblijd met een waardecheque van € 250,00. We zullen er voor zorgen dat dit geld goed besteed wordt.

Natuurlijk bedanken wij het Armoede Fonds voor deze steun van ons werk.

Medewerkers van De Strohalm waren op 16 april druk in actie om paaspakketten klaar te maken voor arme gezinnen in Waalwijk

Lentemarkt bij kinderdagverblijf Sprang Capelle

 

Zaterdag 20 april heeft kinderdagverblijf de Vuurtoren een vrolijke lentemarkt gehouden. Tijdens deze lentemarkt hebben zij zich ingezet voor een goed doel en dit jaar kozen zij als goed doel voor de Strohalm. Het opgehaalde bedrag is €432,70 groot. Wij zijn de Vuurtoren en al hun medewerkers ontzettend dankbaar voor dit mooie bedrag.

 

 

Open dag BaLaDe

Op 30 maart vond er, in de Balade, van 11.00 tot 15.00 uur  ’n open dag plaats. Ook de Strohalm was hierbij aanwezig. Het was opmerkelijk dat er veel mensen weinig of helemaal niets van Strohalm afwisten. Op zo'n moment is een open dag een mooie gelegenheid om enige ruchtbaarheid te geven aan het werk dat stichting de Strohalm al meer dan 10 jaar voor veel Waalwijkse kinderen heeft kunnen doen.

 

 

     OBS DE HOEF IN ACTIE VOOR DE STROHALM

Gewoontegetrouw hebben alle groepen van de openbare basisschool De Hoef zich de afgelopen decembermaand weer ingespannen voor het goede doel. De kinderen vervaardigden allerhande kerst-knutselstukken, van kandelaars tot fraaie kerststukjes. Op een sfeervolle kerstmarkt werden die aan (groot)ouders, omwonenden en andere belangstellenden te koop aangeboden. De opbrengst van het evenement was bestemd voor stichting De Strohalm, die - zoals bekend - zich het lot aantrekt van kinderen uit arme gezinnen in de gemeente Waalwijk.
Op vrijdagmiddag 24 januari kon Joop van Oene, voorzitter van De Strohalm, in de aula van de school die gevuld was met meer dan 300 kinderen uit handen van Sara en Laurens de cheque in ontvangst nemen. Daarop prijkte het flinke bedrag van € 558,41, bestemd voor de hulpverlening van De Strohalm. Van Oene bedankte de directeur Edwin Vugts en alle leerlingen voor hun inspanningen, een gebaar van medegevoel met leeftijdgenootjes die het thuis niet te breed hebben.


 

Postadres:

Stichting de Strohalm, Postbus 471, 5140 AL Waalwijk

info@destrohalm.nl

Betrokken partner

Hulp vragen? 

Bel: 0416 335359

© 2014 Stichting De Strohalm

 

_1010830